ComboFix indir





ComboFix İndir

ComboFix İndir
ComboFix İndir
Adı: ComboFix
Dili: İngilizce
Türü: Güvenlik
Sürümü: 18.3.14.1
Lisansı: Ücretsiz
Geliştiricisi: sUBs
İşletim Sistemi: Windows XP – 8
Platformu: Bilgisayar
Dosya Türü: Exe
Dosya Boyutu: 5.4 MB
Genel Bakış
ComboFix, bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan (virüs, casus, solucan, truva atı, klavye dinleme sistemi, tarayıcı virüsü) arındırmak için geliştirilen ücretsiz bir güvenlik yazılımıdır. Bilgisayarlarda gerçek zamanlı koruma sağlayan (sürekli olarak çalışan) güvenlik yazılımlarının aksine ComboFix, sadece ihtiyaç anında kullanılabilmektedir; kötü amaçlı yazılımlar temizlenmek üzere ComboFix çalıştırılır, gerekli taramanın ardından temizleme işlemi yapılır ve ComboFix kapatılır.
ComboFix’in gerçek zamanlı koruma sağlayan güvenlik yazılımlarına kıyasla en büyük iki avantajı: derin tarama yeteneği sayesinde bilgisayardaki her bölümü tarayabilmesi ve kötü amaçlı yazılım tanılarının çok daha geniş olmasıdır.
Bu sayede gerçek zamanlı güvenlik yazılımlarının ulaşamadığı bölümleri tarayabilir ve algılayamadığı kötü amaçlı yazılımları da algılayıp temizleyebilir.
Fakat bilgisayarda her zaman gerçek zamanlı bir güvenlik yazılımının aktif olarak koruma sağlaması şarttır. Zira ComboFix ile her an tarama yapmamız mümkün değildir ve bilgisayarda aktif bir güvenlik yazılımının bulunmaması kötü amaçlı yazılımlar için davetiye niteliğindedir.
Düzenli aralıklarla veya bir kötü amaçlı yazılım şüphesi olduğu zamanlarda gerçek zamanlı güvenlik yazılımını devre dışı bırakıp ComboFix ile derin bir tarama yapmak, akabinde de tekrar gerçek zamanlı güvenlik yazılımını aktif etmek en sağlıklı yöntem olacaktır.
ComboFix ile taşınabilir aygıtlar (flash bellek, SD kart, CD, DVD) da taranıp temizlenebilir.
Not: ComboFix orta seviye ve üstü kullanıcılara hitap etmektedir. Yanlış bir kullanımda bilgisayarda aksiliklere sebep olabilir.
Örnek Görüntüler
ComboFix Programı    ComboFix Virüs Temizleyici    ComboFix Antivirüs

0 yorum